Kielimatka Brighton 2010

14.7 Ensimmäinen päivä Brightonissa ja tosi hienosti on menny! Lähettiin ajaa joskus 3 aikaa yöllä helsinkii päi ja kerettii just sopivasti kentälle. Siel heti ekaks tavattii meijä suomalaiset liiderit ja sit hyvästeltii porukat ja menti koneesee. Siel lentokentäl minä ja veera tutustuttii tosi mukavii tyttöö ja poikaa, Jesseen ja Sussuun siis.
   Vihdoin ku se kone oli Lontoossa mentiin bussilla Brightonii, koko matkan oli kauheen paha olo varmaan kaikilla ku kukaan ei ollu syöny tai nukkunu. Eikä missään ees pystyny nukkuu. Brightonis meijät vietii johoki rugby paikkaan oottamaan isäntäperheitä. Saatiin vihdoin ruokaa! Toisin sanoen yks leipä ja niin paljon suklaapatukoita ja sipsejä ku vaa jakso syyä. Perus päiväruoka.. Siel me sit juteltii muitte suomalaisten kans ja tutustuttii Jesseen ja Sussuun paremmi. Ootettiin joku 5 tuntia meijä isäntäperheitä. Vihdoin meijät sit kutsuttii liiderin luo ja mentiin pihalle oottamaan taksia kahen enspanjalaisen pojan kans. Taxi tuli ja päästiin isäntäperheeseen. Pihal meit ootti suunnilleen 50.v nainen, Diane ja sen 10.v poika. Päästiin Veeran kans mukavaa perheesee ja saatii hyvää ruokaaki. Kanaa ja perunaa.Vihdoin päästii lepäämää. Huh!
Sussu, Jesse, minä ja Veera  <3 ( ja takan rugby kenttä! )15.7 Aamul herättii puolen kaheksan aikoihi ja väsytti ihan tolkuttomasti.Mentiin aamupalalle syömään leipää ja mysliä ja liian myöhään. Me myöhästyttiin joku puoltuntia koska syötiin liian kauan ja eksyttiin. Me siis käveltiin kouluu. No päästiin onneks koululle ja mentii lähtötaso kokeesee, ei ollu kauheen vaikee. Aika perus juttuja. Kamala nälkä oli kun aamul ei osannu syyä kunnolla. Päiväruoka ei ollu mikää täyttävin niiku ei englannis yleensäkkää. Oli leipää, omena, sipsipussi ja vettä.
  Sen jälkee mentii kaikkien kielimatkalaisten kaa kävelee ympäri Brightonini keskustaa ja nähtii kaikenlaisii kaupoja ja pari nähtävyyttä ja käytii rannalla. Nähtiin Pier ja paljon isoja aaltoja ku oli kauhee tuuli. Mentii semmoselle isolle betonilaiturille ja sinne pärsk aaltoja ja osa meist kastu. Jesse varsinki kastu kokonaa.
Sit meil oli vähä aikaa vapaa-aikaa ja mentii veeran kans ostaa hiuslakkaa ja hostfamilylle syömää. Sitte seittemältä piti olla Churchill squarella ( kauppakeskus ) liidereitte luon ja lähettiin Diskoo. Kivaa oli vaik korvat  meinas hajota.
Ainii! Sillon ku me veeran kaa käveltii kohti kauppakeskusta ni hypättii random bussii ja päästii nopeemmi! Noi bussit viel vaatii vähä opetteluu, mut kyl se siitä.16.7 Tänä aamun saatii syyä iha iteksee, mut en taaskaa saanu oikee mitää alas. Mentiin Churchil squarelle ja meijät jaettii aktiviteetti ryhmii. Nää ryhmät on paremmat ku oppimisryhmät. Mul on vaa 1 suomalaine oppismisryhmäs ja 5 kiinalaista ja varmaa 10 espanjalaista. Aktiviteetti ryhmä on muuteki paljo isompi. Enne oppitunteja menin pierille ja Veera tuli sinne, syötii yhes eväät ja käytii kiertelee kauppoja. Ostin laukun ja  ku mulla on  vaa reppu. Menin sit oppitunneille ja siel oli  iha jees, saatii jotai helppoi tehtävii  ja kirjat.Tuntien jälkee  mentii Veeran kaa oottamaa bussii ja Jesse tuli sinne! Vihhdoin me löydettii se.Sussuu  ei vaa näkyny missää. Ei ehitty jutella ku oli kiire bussiin ja hostfamilylle syömää.

Illal oli sit aktiviteettinä että piti ettii liideri kaupungilta. Oltiin espanjalaisten kans ja se oli yks kaaos. Oltiin vikoja ja yks poika meinas jäähä auton alle. Mut saatiin nauraa kuitenki ku kaikki oli nii sählinkii. Kisan jälkee jäätii viel juttelee Jessen ja Sussun kans siihe aukiolle. Hostfamilyllä oltiin joskus 11 aikoihi ja Nukkumaan,  koska huomenna kutsuu Lontoo! :)


Veera<3 :D

17.12 Nyt on nähty London eye, Big ben ja muut lontoon nähtävyydet. Ei ehitty aamul syyä kunnol ku tuli aika kiire. Just ja just ehittii bussiiki. Eka mentii kaikkie kielimatkalaiste kaa bussil johoki yliopistolle ja sielt toisel bussil lontoosee. Bussis tuli paha olo ja eikä taaska voinu nukkuu. Lontoos kierrettii vaa kaikki nähtävyydet läpi kävellen, syötii eväät ja sitte takas brightonii. Nukuin koko matkan. Käytiin hostilla syömässä ja sitte takasi Churchilille Jessen ja Sussun kaa. Oltii rannalla ja pierillä. Pelattii kaikkii pelejä ja oltiin siel pieril lämpimäs.18.7 Hyvää synttärii minä! Sain Dianelta kortin ja Veera, Jesse ja Sussuki oli ostanu mulle kortin. Aamul meil oli aktiviteettinä joku liinkunta juttu semmosel isolla nurmikko kentällä. Oli jotai viesti  juoksuu ja oltii pienis ryhmis ja kaikkee. Tää oli  yks  niist harvoist ilmasist aktiviteeteistä. Melkeempä kaikki mahollinen maksaa. Varsinki yhteine tekemine, mut ei me veeran kans maksettu mistää mitää, mentii ain shoppailee siks aikaa.
Illal oli Splash-party semmosel uima-altaas. En iha eka muistanu mikä se on ni kerroin hostäitille et me mennää Flash-partyy. Ihmetteli kovast et mikä se semmone on. Pois tulo matkal me oltii espanjalaiste ympäröimänä, kivas metelis siin ja ne vaa lauleskeli. Saa ain nauraa niille ku ne on nii hauskoja.
Mun ja anniinan synttäri kuva :) Anniinal kans synttärit!

Se joku nurmikenttä

Spash-party
19.7 Tänää oli toine päivä koulus ja oon aika ylpee ittestäni! Oon meijä ryhmäs iha hyvä. Toisaalt meil on aika huono ryhmä ku kiinalaiset laskee sen tasoa. Ne ei taho tajuta oikee mitää. Anniina ja Suvi kerto et yks kinkki ei tajunnu mikä on käytävä ( corridor ) sille oli näytetty kuvaa käytävästä eikä se ollu siltikä tajunnu.
   Koulun jälkee mentii kiertelee Veeran kaa kauppoja ja käytii mäkkäris syömäs. Sit mentii taas meijä ryhmän kaa johoki isoo liikunta keskuksee, kukaa ei  jaksanu  kehä mitää ja me makoiltii vaa patjoil. Minä, Anniina ja Suvi lähettii pois sielt ku siel oli nii tylsää. Hostfamilyl me syötii pihal tacoja ja ne oli ostanu mulle kakun.
Illal  taas churchill squarelle ja siel oli valokuvauskisa, mut ei jaksettu osallistuu. Hengaiiltii vaa ja sit Jesse soitti ja mentii Veeran kaa Pierille. Tehtiin huomio et kaikki maholline maksaa, eikä fun packeja sun muita kannata ostaa ku ne vie vapaa-aikaaki nii paljo. Varattiin myös Jessen kaa parturi aika! :DChurchill square

20.7 Ikävä kotiin! Mut ei saa ajatella sitä nyt ku tulee vaan enemmän ikävä. Tänä aamun piti mennä vast kymmenelt churchill squarelle. Sielt sit bussilla ef babylon lounge beach clubille. Oli aka tylsää ja makoiltii vaa siel. Sen jälkee oli parturi. aaaa!! Olin ihanassa hiusten pesussa! melkee nukahin siihe. Mul oli tosi osaava parturi ja leikkas tukan just hyvi. vähän ois voinu leikata enemmi kerroksittai mut hyvä tää on näinki. Oli kallis parturi, mut ei haitannu ja jessenki tukka on tosi kiva. Sen jälkee meil oli kouluu. Itseasiassa mä tykkään tääl koulust tosi paljo. Meil on nii monipuoline ryhmä ja ain on kivaa. Mul on vaa välil vähä ilkee olo ku nauran vahingos niille kiinalaisille. Käytii juomas veeran kans kahvit Off Beat:is Oli tosi hyvää kahvia ja hyvä seura tottakai. Harmi ku Jesse  ja Sussu meni Diskoo ja harmi ku mun ja veeran perhees ei oo muun maalaisia. Illal ku ne yhet oli siel diskos ja muut oli leffas ni mentii veeran kaa picnikille rannalle. Ostettii pähkinöitä ja hedelmiä niis rasiois ja kaikkee hyvää ja sit syötii siin rannal ja kateltii aaltoja ja kuvailtii lokkeja. Tultiin kans aikasi hostille ja oli kerraki aikaa tehä kaikki iltatoimet sun muut.21.7 Tänää taas kouluu klo 9. Oli iha kivaa mut vaihteeks tylsää. Onneks kouluu on vaa 3 tuntii! En kauheest tykkää siit toisest suomalaisest jonka kaa oon samas ryhmäs, mut kyl mä toimee tuun. Ei saatu meijä projektii aikaseks yhtää. Opetettii  vaa espanjalaisia kiroilee suomeks. Välil oli iha hauskaa. Koulun jälkee menin Veeran kans shoppailee ja löysin ihanat kengät!! En varmast käytä niit enne  ku oon suomes ettei ne kulu. Illal käytii diskos ja mäkis ja saatii uusii tuttavuuksii tai siis tutustuttii muutamii suomalaisii paremmi. Sit meijä hostäiti kävi hakemas niitte mummon ja papan jostai, en mä kyl mitää pappaa nähny. Ni sil aikaa sitä Anwaria eli sitä 10.v poikaa oli vahtimas sen serkku sen vauvan kans. Mut nyt pakko nukkua ku tääl väsyttää ain iltasi iha kauheest.

22.7 Aika menee tääl tosi nopeesti! Oon tänää ollu tosi väsyny ja vittuuntunu kaikkeen. Onneks koulus on kivoja espanjalaisia. Tänää enne kouluu käytii kattoo Jump Zonea, oli hiton siistin näköstä! Koulus oli taas iha hauskaa. Nähtiin Jessee ja Sussuu tänää vaa kerra. Tuli vastaa ku me oltii menos kouluu. Veera alkaa ärsyttää mua ku oon sen kaa kokoaja. Mut pitää hillitä itteni ettei tuu riitaa. Se vittuilee mulle kokoaja. Aika huonosti kyl. Nytki se vaa etti sen nenäliinoja. Kuulin muute tänää et espanjalaisil on semmone iskemispeli menossa. Pohjoismaalane tyttö +10pistettä ja mikätahansa muu 1piste. Voi olla kyl iha vaa joku urbaani legenda toi peli mut mistä sitä tietää.
Jump Zone

Jatkuu...